individuele workshop

INDIVIDUELE WORKSHOPOok zin om iets nieuws te leren met textiel en de natuur? Ben je ondertussen het online volgen van workshops een beetje zat? Speciaal voor jou heb ik deze workshop ontwikkeld. 


We gaan aan de slag met zijn tweeen in mijn atelier en nemen de gewenste corona regels in acht. Een dag voor jou alleen waarin ik je maar liefst 3 workshops op 1 dag geef.


  1. We gaan deze dag aan de slag met eucalyptus waarvan de bladeren een bijzondere oranje/rode print achterlaat. Door de aromatische olie ruikt het zeer aangenaam en perfect voor de winter als er minder groen te vinden is.
  2. We gaan ook prints maken van groente, met rode kool en uienschillen. Hiermee maak je spectaculaire blauwe en geel/oranje/groene afdrukken.
  3. Als buitenblad gebruiken we de braam. Met deze bladeren kunnen we de effecten van de voor- en achterkant van het blad ontdekken en de effecten van roest en ijzer.


Tijdens de workshop werk je met voorgebeitste stoffen van verschillende natuurlijke materialen. Om goed inzicht te krijgen hoe iedere stof reageert op het ecoprint proces, printen we op stalen van 20 x 25 cm. Dit kan een begin zijn van een ecoprint-stalenboek wat een mooi naslagwerk is voor de rest van je ecoprint avonturen. 


Aan het einde van de dag heb je minimaal 6 stalen van verschillende stoffen met een ecoprint. Daarnaast heb je ook 6 vellen van bakpapier met een print en een katoenen zakje met een ecoprint zodat je een leuk en decoratief aandenken hebt van deze dag.

 

Als extra’s krijg je verder nog een schriftelijke uitleg en een map voor je stalenboek.

 

Omdat we deze dag één op één werken kan ik je meer ecoprint-technieken leren dan in een setting van een groep.

In een groep krijgen de deelnemers deze 3 technieken verdeeld over 3 workshop dagen. Deze workshops kosten normaliter € 129,- per dag. 

 

Daarom bied ik deze individuele workshop aan voor € 325,- inclusief BTW. Hier zit alles in, zoals kosten van de materialen, een heerlijke lunch, koffie en thee en iets lekkers van 10.00-16.30 inclusief materialen. Samen zoeken samen naar een geschikte datum voor deze bijzondere dag. 
DRIEDAAGSE WORKSHOP

 

Als je na 1 workshopdag nog meer wilt leren over ecoprinten dan geef ik je een flinke korting op nog 2 INDIVIDUELE workshopdagen. Hierin leer ik je alles over botanisch verven van stoffen en ecoprinten met taninne. Hiermee geef je bijzondere schaduw-effecten aan je ecoprint creaties en bied dit nog veel meer mogelijkheden.Dag 1

 

Is de eendaagse workshop die je hebt gehad en hierboven staat beschreven.


 

Dag 2

 

Deze dag leer je veel over verf-en beitsprocessen. Deze processen zijn van grote waarde voor het maken van mooie ecoprint sjaals en doeken. We gaan deze dag verschillende stofstalen kleuren met natuurlijke verfstoffen.


  1. Ik leer je hoe je een verfbad maakt en hoe je de stoffen verft.
  2. We gaan kleuren met de bolster van de walnoot, blauwhout, meekrab en curcuma.
  3. Omdat een verfbad een verschillende uitwerking heeft op elk type stof, gebruiken we voor ieder verfbad 4 stalen van gladde en wilde zijde, wol en katoen.
  4. Je krijgt daarnaast uitleg over het beitsen van de verschillende stoffen. Het beitsen van de stof is noodzakelijk voordat je kunt beginnen met ecoprinten of verven van de stof.

 

Je maakt deze dag 16 stalen. Hiervan zullen we een deel gebruiken voor het ecoprinten op dag 3.

 

 

Dag 3

 

We gaan deze dag werken met een bijzondere ecoprint techniek ook wel schaduwprint genoemd. Met deze techniek kun je bijzondere effecten printen en ook planten printen die minder kleurstoffen in zich dragen.


  1. We gaan schaduwprints maken op verschillende stofstalen
  2. en op een deel van de gekleurde stalen die we op dag 2 hebben gekleurd.

 

Omdat je gebruik maakt van 2 stoflagen met deze techniek, ga je deze dag naar huis met heel veel prints!


  • Met deze stalen (en die van de dagen daarvoor) heb je een prachtig naslagwerk, die zal van grote waarde zijn wanneer je zelf verder gaat met ecoprinten.

 

Deze individuele driedaagse workshop bied ik aan voor € 880,- inclusief BTW. In deze prijs is een korting opgenomen van € 95,- ten opzichte van de prijs van een eendaagse workshop.

 

In deze prijs zit alles in, zoals kosten van de materialen, een heerlijke lunch, koffie en thee en iets lekkers. workshop van 3 x 2 dagdelen van 10.00-16.30 inclusief lunch en materiaalkosten.

 F219D126-2A44-4A3A-8027-0073DE6BCCC6
58462876_350364585824893_8506970220571656192_n
DZNH7219
QBNR9969