individuele workshop driedaagse

INDIVIDUELE DRIEDAAGSE WORKSHOP

  • datum in overleg

  • 10:00 16:00
  • studio AMBERMAAKT

  • Ilpendam
  • 3 dagen
  • 1 persoonIn deze individuele driedaagse workshop leer ik je veel verschillende print en verftechnieken. Deze workshop heeft als doel veel verschillende print en verftechnieken te leren die een grondige basis zullen geven aan iedereen die serieus aan de slag wilt gaan met ecprinten. In deze workshop gaat het dus vooral om het leereffect en niet zozeer om het resultaat zoals een mooie sjaal of een wanddecoratie. Het is een intensieve training voor zowel de leraar als de student!


Dag 1

Dit is hetzelfde als de eendaagse individuele workshop zoals eerder is beschreven


Dag 2 

Deze dag leer je veel over verf- en beitsprocessen. Deze processen zijn van grote waarde voor het maken van mooie ecoprint sjaals en doeken. We gaan deze dag verschillende stofstalen kleuren met natuurlijke verfstoffen.

  1. Ik leer je hoe je een verfbad maakt en hoe je de stoffen verft.
  2. We gaan kleuren met de bolster van de walnoot, blauwhout, meekrab en curcuma.
  3. Omdat een verfbad een verschillende uitwerking heeft op elk type stof, gebruiken we voor ieder verfbad 4 stalen van gladde en wilde zijde, wol en katoen.
  4. Je krijgt daarnaast uitleg over het beitsen van de verschillende stoffen. Het beitsen van de stof is noodzakelijk voordat je kunt beginnen met ecoprinten of verven van de stof.

Je maakt deze dag 16 stalen. Hiervan zullen we een deel gebruiken voor het ecoprinten op dag 3.


Dag 3 

We gaan deze dag werken met een bijzondere ecoprint techniek ook wel schaduwprint genoemd. Met deze techniek kun je bijzondere effecten printen en ook planten printen die minder kleurstoffen in zich dragen.


We gaan schaduwprints maken met tanine op verschillende stofstalen en op een deel van de gekleurde stalen die we op dag 2 hebben gekleurd. Omdat je gebruik maakt van 2 stoflagen met deze techniek, ga je deze dag naar huis met heel veel prints!


Met deze stalen (en die van de dagen daarvoor) heb je een prachtig naslagwerk, die zal van grote waarde zijn wanneer je zelf verder gaat met ecoprinten.

 

Deze individuele driedaagse workshop bied ik aan voor € 949,- inclusief BTW. In deze prijs is een korting opgenomen van € 98,- ten opzichte van de prijs van een eendaagse individuele workshop.

 

In deze prijs zit alles in, zoals kosten van de materialen, een heerlijke lunch, koffie en thee en iets lekkers.


De data van de workshop worden in overleg gedaan waarbij het mogelijk is de dagen achter elkaar te doen of verspreid.


De tijden zijn van 10.00-16.30. 


Een tweede persoon is mogelijk met een meerprijs.

 F219D126-2A44-4A3A-8027-0073DE6BCCC6
58462876_350364585824893_8506970220571656192_n
DZNH7219
QBNR9969