ons avontuur

ONS AVONTUUR

6 jaar geleden heb ik met mijn vriend een geweldige reis door Europa gemaakt. We wilden reizen, samen zijn, nieuwe landen zien, inspiratie opdoen, nadenken over onze toekomst en vooral… genieten.

 

Je werkt om te leven en niet andersom.


In 7 maanden hebben we 10 landen bezocht. Hoe vaak ik niet met tranen van geluk in mijn ogen heb gestaan weet ik niet meer. Maar wat een pracht heb ik mogen aanschouwen. Grillige rotskusten, metershoge golven, lege stranden, oneindige vergezichten, diepe valleien, massieve rotswanden, prachtige bossen, in alle kleuren. En dat was alleen nog maar de natuur.


Steden als Bern, Lucca, Salamanca en Coimbra hebben mijn hart gestolen. In Normandië en Bretagne had ik wel 2 maanden willen blijven in plaats van 2 weken. Het gekke is dat 7 maanden heel lang lijkt (en dat is ook zo) maar er was zoveel te zien en te beleven, dat we eigenlijk tijd tekort kwamen. 


Op plaatsen waar we langer bleven heb ik ecoprints gemaakt. En gebruik gemaakt van de planten en bloemen die in de directe omgeving voor handen waren. Dus ook met natuurlijk materiaal waar ik nog geen eerdere ervaring mee had opgedaan.


In Zwitserland heb ik geprint met geitenbaard (de plant!, niet de geit) en prachtige sjaals gemaakt. In Italië heb ik in een schitterend veld klaprozen geprint. Helaas was dat geen succes want klaproos vlekt nogal (of het was te laat in het seizoen?). Op Corsica heb ik geëxperimenteerd met verschillende soorten eucalyptus (er bestaan 600 verschillende soorten!). In Spanje heb ik met rode aarde geverfd en met de bast van de eucalyptus geprint. Dit gaf zulke mooie resultaten dat ik zakken met rode aarde en bast heb meegenomen om in Nederland mee verder te werken. In Portugal heb ik nog meer sjaals geprint van lokale bladeren en natuurlijk ook weer de eucalyptus. Gelukkig was onze bus groot genoeg om alle sjaals en materialen mee naar huis te kunnen nemen.

 

Honderden foto’s heb ik gemaakt van de zee, stranden, bossen en wouden, landschappen, bergen, steden, straatjes en natuurlijk van mijn vriend. 


Deze foto’s dienen als inspiratie voor mijn werk in het komende jaar. Daar wil ik werken aan een nieuwe collectie in mijn nieuwe atelier. De reis heeft mij geïnspireerd te voelen waar ik naar toe wil met mijn kunstenaarschap. In één woord: groot. Ik wil grote werken maken waarin al mijn vaardigheden samenkomen. Prachtige collages van vilt, ecoprints, foto’s en wol wil ik maken. 

Zonder onze reis was ik daar nooit op uit gekomen.


Aan iedereen die denkt: ik wil ooit een lange reis maken zeg ik nu: aarzel niet en doe het. Het is zo’n geweldige ervaring. Je ziet niet alleen veel schoonheid en pracht, maar je wordt echt daardoor geïnspireerd om nieuwe wegen in te slaan of zoals in mijn geval nieuwe werken te maken. 

Onze volgende reis naar Scandinavië staat al gepland. Dit keer geen 7 maanden maar korter, omdat AMBERMAAKT verder in de wereld gebracht moet worden.   

7 maanden

10 landen


ecoprint experimenten

 gemaakt tijdens

ons avontuur

met de camperbus