ecoprint eucalyptus

EUCALYPTUS+GROENTE+LENTEGROEN op stof


  • winter 2022/23
  • 10:00 16:30
  • studio AMBERMAAKT

  • Ilpendam
  • klein groepsverband


Een ecoprintfeestje met de bladeren van de eucalyptus, deze geven een bijzondere oranje/rode print. Door de aromatische olie ruikt het zeer aangenaam en je kunt er mee printen wanneer er in Nederland nog weinig blaadjes aan de bomen hangen. Maar wist je dat je ook kunt ecoprinten met groente? Rode kool geeft bijvoorbeeld een prachtige blauwe afdruk en uienschillen een bijzondere kleur geel. Er is ongelooflijk veel mogelijk met groente. Daarnaast is er ook mogelijkheid om te experimenteren met lente groen van buiten en gedroogde bladeren.


Tijdens de workshop werk je met voorgebeitse stoffen van verschillende natuurlijke materialen. Na de uitleg en het verzamelen van botanisch materiaal kun je meteen aan de slag. Met de stofstalen kun je ecoprint stalenboek beginnen

of je kunt ze gebruiken om zelf een sjaal, kussen of ander collage werk te maken. Je ontvangt hiervoor nog tips tijdens de workshop. Met je mooiste print maak je op het eind van de workshop een wanddecoratie als blijvende herinnering aan deze bijzondere dag.


Prijs: € 139,- inclusief een vegetarische lunch, koffie en thee en iets lekkers.


Aanmelden of meer informatie: info@ambermaakt.nl